#1 Posted : Thursday, May 24, 2018 7:52:49 AM(UTC)

Groups: Registered
Joined: 4/26/2018(UTC)
Posts: 3
Location: juji

Junior Lokosas 17: e och 18: e ligamål för en sensationell Portugal tröja full debutsäsong ledde Kano Pillars till en spännande 3-1 hemvinning mot Katsina United i ett nordvästra derby i Kano.

Lokosa öppnade och avslutade poäng för pelare, för Ryssland tröja att flytta 10 mål rensade av hans närmaste utmanare på scorerschemat, medan Argentina tröja Nyima Nwagua chipped in med ett ledat mål på vardera sidan av hans strejkpartnersband.

Destiny Ashadi drog en tillbaka för besökarna under 57: e minuten, vilket säkerställde att omvänd fixtur lika producerade en fyra-måls thriller. Vinnaren tar pelare till inom två punkter av ledare Lobi Stars, medan Katsinas vägkampar ser dem falla ut ur de fyra bästa.

Abia Warriors plockade ytterligare tryck på en kämpande MFM FC och slog sina värdar 1-0 i Lagos på söndagen för att flytta in i översta halvan av stocken.

Ndifreke Effiong producerade en poachersfinish i 52: e minuten och fördömde MFM till sin första ligahemminskning sedan juli 2016, eftersom de ytterligare släpas i den dunkla nedslagstriden, fyra punkter ovanför droppen.

Nasarawa United fortsätter att vara öde av lycka på sin vägresa den här säsongen, eftersom en 2-1-förlust på Plateau United VM Argentina MESSI tröja fördömde dem till ett 11: e bortfall.

Batur Yaro sätta mästarna i spetsen från platsen, bara för Nojeem Olukokun att reagera briljant med ett mål för Nasarawa i 50: e minuten. Reuben Bala förseglade vinsten för tredje plats Plateau med en 20-yard kanon, lämnar Nasarawa två punkter över botten fyra.

Två mål inom ramen för 10 första halvminuten från Sikiru Alimi och Frank Sasere gav Sunshine Stars en nedgångsledning, eftersom de säkrade en värdefull 2-1 hemvinning mot Heartland.

Michael Ohanu s mål från platsen på punkten för regleringstid säkrade ett UserPostedImage 1-1 resultat för kamrater El Kanemi Warriors hemma till Rivers United, som hade ledt i 45 minuter efter Aghahowa Otakhos eget mål.

Kwara United tvingade Niger Tornadoes till ett 1-1 resultat i Minna, men en sjunde dragning i 11 matcher gjorde lite för att hjälpa Harmony Boys överlevnadsstrid som var 19: e på loggen.

Trots att han fortsatte genom Segun Alebiosus 25: e minutstrejk, misslyckades Kwara för den femtedelaste tiden att hålla sig till ledningen och fästes tillbaka genom Eric Frimpongs strejk.

I andra resultat förseglade Enugu Rangers ett 0-0 hemdrag mot Akwa United, ett resultat som ser båda lagen sjätte och sjunde på bordet.

Philip Autas 87-minuters nivåer från en goalmouth-scramble för Yobe Desert Stars säkrade en poäng hemma för FC Ifeanyi Ubah, Seka Pascals majestätiska lob som inte lyckades säkra en första seger i kampanjen.